100 Is 50 Percent of What Number

To Find the Percent of a Given Number

What is 18% of 500? 18% of 500 represent 18 parts out of hundred, so 18% of 500 represents 18 parts for each hundred which is 18 + 18 + 18 + 18 + 18 = 90. Thus, 18% of 500 = 90

So, 18% of 500 = \(\frac{18}{100}\) × 500 = 18 × 5 = 90

To find the percent of a given number let us consider some of the following examples.

1. Find 50% of 75.

Solution:

50% of 75

= 50 × 1/100 × 75

= 50/100 × 75

= (50 × 75)/100

= 3750/100

= 3750/100 ÷ 50/50

[Divide the numerator and denominator by 50]

= 75/2

To Find the Percent of a Given Number

2. What is 15% of 200?

Solution:

15% of 200

= \(\frac{15}{100}\) × 200

= 15 × 2

= 30


3. Find 12% of 250.

Solution:

12% of 250

= 12 × 1/100 × 250

= 12/100 × 250

= (12 × 250)/100

= 3000/100

= 3000/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 30

Answer: 30

4. Find 30% of 86.

Solution:

30% of 86

= 30 × 1/100 × 86

= 30/100 × 86

= (30 × 86)/100

= 2580/100

= 2580/100 ÷ 20/20

[Divide the numerator and denominator by 20]

= 129/5

To Find the Percent of a Given Number


5. Find 15% of 60.

Solution:

15% of 60

= 15 × 1/100 × 60

= 15/100 × 60

= (15 × 60)/100

= 900/100

= 900/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 9

Answer: 9

6. Find 21% of 200.

Solution:

21% of 200

= 21 × 1/100 × 200

= 21/100 × 200

= (21 × 200)/100

= 4200/100

= 4200/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 42

Answer: 42

7. What is 25% of 40?

Solution:

25% of 40

= \(\frac{25}{100}\) × 40

= \(\frac{100}{10}\)

= 10


8. Find 10% of 500.

Solution:

10% of 500

= 10 × 1/100 × 500

= 10/100 × 500

= (10 × 500)/100

= 5000/100

= 5000/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 50

Answer: 50

9. Find 6% of 1000.

Solution:

6% of 1000

= 6 × 1/100 × 1000

= 6/100 × 1000

= (6 × 1000)/100

= 6000/100

= 6000/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 60

Answer: 60

10. Find 80% of 120.

Solution:

80% of 120

= 80 × 1/100 × 120

= 80/100 × 120

= (80 × 120)/100

= 9600/100

= 9600/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 96

Answer: 96

11. What is 20% of 1500?

Solution:

20% of 1500

= 20 × 1/100 × 1500

= 20/100 × 1500

= (20 × 1500)/100

= 30000/100

= 30000/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 300

Answer: 300

12. What is 25% of 140?

Solution:

25% of 140

= 25 × 1/100 × 140

= 25/100 × 140

= (25 × 140)/100

= 3500/100

= 3500/100 ÷ 100/100

[Divide the numerator and denominator by 100]

= 35

Answer: 35

13.What is 24% of 230?

Solution:

24% of 230

= 24 × 1/100 × 230

= 24/100 × 230

= (24 × 230)/100

= 5520/100

= 5520/100 ÷ 20/20

[Divide the numerator and denominator by 20]

= 276/5

To Find the Percent of a Given Number

= 55 1/5

Answer: 55 1/5

14. What is 14% of 56?

Solution:

14% of 56

= 14 × 1/100 × 56

= 14/100 × 56

= (14 × 56)/100

= 784/100

= 784/100 ÷ 4/4

[Divide the numerator and denominator by 4]

= 196/25

To Find the Percent of a Given Number

Find the Percent of a Given Number

15. What is 25% of 1 kg in grams?

Solution:

1 kg = 1000 g

25% of 1000 g

= \(\frac{25}{100}\) × 1000

= 250 g

Questions and Answers on Decimal into Percentage:

I. Find the value of the following:

(i) 30% of 100

(ii) 82% of 346

(iii) 20% of 50

(iv) 58% of 280

(v) 80% of 400

(vi) 12\(\frac{1}{2}\) of 900

Answers:

(i) 30

(ii) 283.72

(iii) 10

(iv) 162.4

(v) 320

(vi) 112.5

II. How much percent is each of the following?

(i) 5 of 50

(ii) 75 of 100

(iii) 20 of 400

(iv) 40 of 120

Answers:

(i) 10%

(ii) 75%

(iii) 5%

(iv) 33.33%

Percentage

To Convert a Percentage into a Fraction

To Convert a Fraction into a Percentage

To find the percent of a given number

To find what Per cent is one Number of another Number

To Calculate a Number when its Percentage is Known

Didn't find what you were looking for? Or want to know more information about Math Only Math. Use this Google Search to find what you need.

100 Is 50 Percent of What Number

Source: https://www.math-only-math.com/to-find-the-percent-of-a-given-number.html

0 Response to "100 Is 50 Percent of What Number"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel